Dolch Sight Word Bingo Cards


Dolch Sight Words är en lista med ord som ursprungligen utvecklades av Edward William Dolch, PhD, 1948, för sin bok, “Problem i Reading”. Edward Dolch utvecklat olika listor med ord genom att studera hur ofta de förekom i populära barnböcker av tiden. Han subcategorized då dessa ord, och identifierat en lista över 220 tjänste ord som inte kan lät ut, och som barn måste inse att uppnå läsa engelska fluency.Additionally, identifierade Dolch en ytterligare lista över 95 vanliga substantiv.
Listor över syn ord, inklusive ordlistan Dolch, och därefter utvecklade syn ordlistor, är ett viktigt verktyg för dagens lärare. Dessa ordlistor kan vara användbart både när lära små barn att läsa, och när undervisa engelska som andraspråk ( “ESL”). Detta beror på att de tillåter lärare att utveckla och distribuera klassrumsövningar och aktiviteter för att öva läsning och erkänna dessa vanligt men viktiga ord. Några exempel på sådana klassrumsaktiviteter inkluderar användning av synen ord flashkort, och syn ordet bingo.
Sight ord bingo spelas nästan precis som vanliga spel av bingo, med varje elev ges en bingobricka och läraren fungerar som bingo som ringer. Det finns dock en viktig skillnad: bingo kort är tryckta med ord som valts av läraren, snarare än siffror. Läraren anropar sedan ut ord (i stället för siffror), och elevernas uppgift är att hitta matchande ord på sina kort.
Som ni kan föreställa er, kan syn ordet bingo vara mycket roligt, men är också en användbar metod för att öva att känna igen ord syn, och ordförråd i allmänhet – många elever lär sig förvånansvärt snabbt på detta sätt. Naturligtvis, för att spela spelet, kommer läraren behöver en uppsättning bingobrickor som innehåller orden som valts för just lektion – Jag vill inte föreslå lärarens skriva dem för hand – det finns ett mycket enklare sätt – en dator med några bingobricka Creator kan skriva ut kort som innehåller något läraren vill mycket snabbt och enkelt.

Relaterade video:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *