Dysfunktionell familj Bingo


Det var veckan innan spendera jul med min makes familj och jag var sjuk till min mage. Detta hade blivit det typiska svaret när jag förutse att spendera tid med dem. Jag hade att göra med deras olämpligt beteende och min makes förnekande av situationen för en mycket lång tid. Varje gång jag var tvungen att se dem jag var illamående, hade stora problem och hade andra fysiska aspekter dagar innan. Detta är hur illa det hade blivit.
Denna speciella veckan läste jag Oprahs tidskrift och hittade en fantastisk livlina i en artikel skriven av tränare Martha Beck. Hon förklarade sina erfarenheter som arbetar med dysfunktionella familjesammankomster och kommit fram till ett sätt att faktiskt se fram emot dem. Jag sa högt “NO WAY !!” men var spännande och fortsatte att läsa. Hon beskrev hur man gör en barndom omgång Bingo i en sanity spara verktyg när man reser tillsammans med dysfunktionella familjer. Jag bestämde att det var värt ett försök; något skulle vara bättre än att sitta i ett hörn tills det var dags att äntligen gå hem.
Jag förklarade förutsättningen för min make och eftersom han inte ville se mig fysiskt och känslomässigt lidande längre, gick han att spela “dysfunktionell familj Bingo” med mig. Per Martha instruktioner, skapade jag tomma Bingo kort på två bitar av papper, fylla i centrum torget med orden “Free Space”. Med en öppenhet som vi inte hade upplevt i en mycket lång tid, min man och jag kom upp med dysfunktionella, störande saker som hans familjemedlemmar gjorde typiskt. Jag fyllde sedan i tomma utrymmen på alla våra kort med dessa förväntade handlingar, att se till att varje kort hade samma beskrivningar men i olika rutor på kortet. Saker som “Din mor kommer att ignorera våra barn” och “Din bror-in-law att tillkännage att han är oövervinnelig och försöka bevisa det” blev rutor på våra bingo kort. När vi hade kommit upp med 24 saker att fylla i rutorna på korten beslutade vi att vi i hemlighet skulle markera våra kort möte varje? timme i en ur vägen plats på festen att granska våra framsteg och att tillkännage “Bingo” när våra kort markerades vertikalt, horisontellt eller diagonalt.
Om detta verkar hårda låt mig förklara med att säga detta är min man och jag har aldrig haft en bättre tid på en av hans familjemedlemmar funktioner än vad vi gjorde den dagen. Vi var på samma sida eftersom vi spelar ett spel tillsammans och ännu viktigare saker som skulle ha gjort oss upprörda och skulle ha lagt en kil mellan oss blev saker vi såg faktiskt fram emot eftersom vi båda ville vinna vår bingospel. Vi kunde vända en upprörande dag i en rolig, minnesvärt ögonblick.
Det var många år sedan och min man och jag har sedan frånskild, beror till stor del på fortsatta problem med sin familj, men egenmakt att enkelt spel Bingo har hållit med mig. Det var inte tänkt att vara medelvärdet kniviga; Det var tänkt att påbörja processen med att se svåra situationer i ett annat ljus. För att en dag såg jag fram emot den oundvikliga olämpligt beteende som hade gjort mig så obekväm i det förflutna. För att en dag skrattade jag när min syster-in-law ignorerade mig och log när min mor-in-law gjort passiva aggressiva kommentarer till mig. För att en dag var jag ha roligt mitt i dysfunktion, entusiastiskt fylla ut mitt kort för att whisper.BINGO!
P.S. Om du inte kan komma upp med 24 dysfunktionella saker att fylla upp en bingobricka (tur!), Kan du också spela “dysfunktionell familj Tre i rad”, fylla i en Tic-Tac-Toe styrelse med endast 9 dysfunktionella fungerar.
Eftersom det här spelet behöver inte tillämpas på en familjesituation, vilka andra dysfunktionella situationer har du i ditt liv som du kan spela spelet?
Vid första anblicken känns det som om det skulle hjälpa i obekväma situationer? Hur?
Vem skulle kunna spela med dig? De behöver inte vara på samma insamling; du kan text / kalla dem när en dysfunktionell handling händer så att de kan fylla sin pre- ordnade Bingo kort också.

Relaterade video:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *