Förbättra dina poker hjärna!


I allt svårare och konkurrensutsatta värld av internet poker, kommer spelare som vill vinna långsiktigt måste ständigt analysera och förbättra sitt spel för att hålla en fördel gentemot sina motståndare.
Nivån på information tillgänglig för den genomsnittlige spelaren är enorm, från pokerstrategi på nätet, till statistik över spelare från handen trackers. Majoriteten av spelarna är alla använder en del av detta, men en av de vanligaste förbisedda aspekter är inte deras spel men just det de använder för att spela poker – deras hjärna.
Många saker påverkar vår hjärna, och det finns massor vi kan göra för att optimera dess prestanda.
Sömn är inte för de svaga
Trötthet är en av de största orsakerna till mindre än optimal hjärnans prestationsförmåga. Koncentrationsnivåer, hastighet tanke och beslutsfattande förmågor alla minskas, men humörsvängningar är också troligt, vilket leder till brist på konsekvens och lutning.
Uppenbarligen pokerspelare är kända för deras dåliga sömnmönster; att sen turnering som drog ut på 5 timmar längre än du räknar, eller två dagars maraton kontanter session. De flesta pokersajter erbjuder också sina bästa matcher på kvällen / natten. Men allt är inte förlorat, eftersom sömnstudier har visat att tiden på dagen du sover på är inte viktigt, men har 8-9 timmar vid samma tid varje dag / natt är det viktig punkt. Med andra ord, att stanna upp till 4:00 är inte ett problem, om du gör det varje enda natt, och få upp runt 12-1pm varje dag.
Få mer sömn än du behöver, t.ex. en extra tre timmars sovmorgon, faktiskt får oss att känna slö senare under dagen. Får mindre sömn än du behöver gör kroppen desperat att komma ikapp, och resulterar ofta i förlängd sömn nästa dag, vilket resulterar i letargi som ovan.
Framför allt får in en rutin, inte försöka mixa och matcha tidiga nätter med sena dem – något runt ett två timmars fönster för att gå till vila, och densamma för att vakna upp, är stor.
Frukost är en mycket viktig måltid – det sparkar börjar kroppens ämnesomsättning och kan vara en stor källa till komplexa kolhydrater för resten av dagen. Personer som missar frukost är mer benägna att mellanmål eller äta mycket större måltider resten av dagen, vilket leder till problem som nämnts. Människor som säger att de inte är hungrig på morgonen har bara tränat sin kropp för att klara det sättet, oftast med hjälp av livsmedel inte länge innan sova. Tvinga dig att äta frukost för ett par dagar, kommer du att bli förvånad över hur snabbt din kropp börjar känna sig hungrig när du vaknar, som det ska.
Forskning visar att vår topp hjärnans prestationsförmåga när det gäller beslutsfattandet kommer vanligtvis 6-8 timmar efter vår första måltid om dagen. Om du inte äter frukost, sedan denna topp är vanligtvis runt den tid du somnar!
Ge det ett försök
Om du fortfarande inte övertygad, och inte vill göra eller äta något annat, bara gå för följande två bitar av råd som ger dig mest nytta för lägsta insats:
Ät frukost, så fort du stiger upp, helst något fullkorn eller hela korn, och dricka ett par glas / liter vatten medan du spelar.
I allmänhet leder en sund kropp till en sund själ, så någon hälsosam livsstil val kommer bara vara till nytta för vår poker. Få lite motion, solljus, frisk luft och en balanserad kost varje dag, tillsammans med ledighet från datorn, kommer att förbättra våra möjligheter att utföra den bästa förmåga på borden. Och för att vara ärlig vi inte riskera något ge det ett försök!

Intressant video:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *