Guide till industridatorer: PCI-kortplatser


En PCI-kortplats (kort för Peripheral Component Interconnect) är en dator buss för att fästa maskinvaruenheter i en dator. Dessa enheter kan ta antingen i form av en integrerad krets monterad på moderkortet själv, kallas en plan anordning i PCI-specifikationen, eller ett expansionskort som passar i en slits. ISA och VESA bussluckor har fått ge vika för PCI Local Bus i moderna datorer. Trots spridningen av snabbare gränssnitt som PCI-X och PCI Express, förblir konventionell PCI ett mycket gemensamt gränssnitt i industriella rackmonterade datorer.
Specifikationerna för PCI kan köpas från PCI Special Interest Group (PCI-SIG). Den omfattar den fysiska storleken på bussen (inklusive tråd avstånd), elektriska egenskaper, buss timing, och protokoll.
Många uppgifter som traditionellt utförs av expansionskort kan nu utföras lika väl av USB-enheter är dock PCI fortfarande används för vissa specialiserade kort och ett brett utbud av industriella rackmonterad datortillämpningar. Många enheter som traditionellt tillhandahålls på expansionskort är nu allmänt integrerade på moderkortet själv, vilket innebär att moderna konsumentdatorer har ofta inga kort monterade.
Typiska PCI-kort som används i datorer är: nätverkskort, ljudkort, modem, extra portar som USB eller seriell, TV-tuner kort och diskkontroller samt Datainsamling enheter och anpassade industriella ingångs styrelser. Historiskt grafikkort var oftast PCI-enheter, men växande krav på bandbredd växte snart funktionerna i PCI. PCI grafikkort förblir tillgängliga för att stödja extra skärmar och uppgradera datorer som inte har någon AGP eller PCI Express-kortplatser.
När du köper ett PCI-baserat system, fråga dig själv:
-Hur Många gränssnitt enheter kommer min nya rackmonterad dator behöver hantera?
-Vad Storlek PCIe-kortplatser ger mig mest flexibilitet?
Införd genom Intel 2004, PCI Express (eller PCIe) fördubblar nästan enheten bandbredd jämfört med traditionella PCI. PCIe är ett exempel på en allmän trend bort från parallella bussar till seriella anslutningar. En mängd olika storlekar av PCIe-platser finns tillgängliga för att tillgodose nya och framtida enheter. Vanliga storlekar inkluderar PCIe x1, PCIe x4, PCI x8, PCI x16 och PCI mini.
Industriella rackmonterad datorer kan konfigureras för att utnyttja PCI- och PCIe-platser på flera sätt. En erfaren rackmonterad dator leverantör tar inventering av dina behov och enhetskrav och konfigurera ett passivt bakplan eller moderkort PCI Slot Utrustade systemet för att passa dina behov.

Titta på den här videon:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *