Hundar som spelar poker – Beyond konst, Bakom Coolidge


C. M. Coolidge, känd för sina “pokerspelande hundar”, var en briljant man med innovativa idéer och entreprenörs instinkt om konst. Född i en liten stad i upstate New York till Quaker föräldrar, han inte ta emot en formell högskoleutbildning, men tog några college affärs klasser senare i livet. När han var 18 eller 19, tog han några lektioner i porträttmålning, tillsammans med en kurs i bokföring några år senare. Hans kärlek till läsning resulterade i en fast själv utbildning. Vid 19 års ålder började han göra tecknad film för tidningar i omgivande kvarter. Några år senare, samtidigt som lever i Rochester, NY, skrev han och illustrerat en veckotidning kolumn.
Coolidge älskade människor och var ganska sociala. Vid ungefär 20 års ålder eller 21, valdes han vicevärden för en av de lokala skoldistrikt. Senare valdes han Town Clerk. Ungefär samtidigt blev han aktiv i frimurarnas Lodge. Coolidge hade höga planer för sig själv, även om de flesta av hans sysselsättningar inte fungerade eller var kortlivad. När han var 27 eller 28, började han den första bank i staden Antwerpen, NY. Han arbetade där under en kort tid, och sedan blev en apotekare. Den där; dock; inte hålla hans intresse för länge. Och ett år senare grundade han sin hemstad första tidning. Tyvärr misslyckades att en kort tid senare.
Mellan jobb och i sin fria tid, skulle han dra tecknad film för tidningar i området och skulle göra karikatyrer av människor. En av hans många genomarbetade projekt var att skriva en komisk opera om avskaffande av myggor. Intressant nog var det producerats men gjorde inga riktiga pengar. Dessutom yrkade han att ett patent för att samla in priser på gatan bilar. Även igen, ingenting blev av det.
CENTIMETER. Coolidge var ungkarl större delen av sitt liv. När han var 64, mötte han Gertrude Kimmel, en konststudent som gjorde några bokstäver arbete för honom vid den tidpunkten. De gifte sig 1909 och hade en dotter ett år senare.
Några år senare, när Coolidge var ungefär 70 år gammal, föll han och skadade sitt knä. Enligt ett konto skriven av hans dotter Marcella Coolidge, han inte besöka en läkare och lame resten av sitt liv. Han försökte handen på att skriva, men det tog inte bort. Ändå förblev Coolidge på gott humör. Hans fru gick till jobbet och han var stark nog att göra arbete runt huset.
Coolidge dotter har också sagt att hans hund målningar inte togs på allvar hemma själv eller hennes mor. Hon sade att hon aldrig gillat dem – att det var helt enkelt kommersiellt. Dessutom förmedlade hon att de hade aldrig en hund, men att hennes pappa var förtjust i dem. Detta framgår sett i den utbredda inflytande de hade i sin konst.
Andy Warhol var påverkad av Coolidge arbete. Coolidge prejudicerande för weimaraner bilder av William Wegman. Idag finner vi Coolidges hund affischer på många ställen. Om du har US $ 590.000 eller mer att spendera, kontakta Doyle Auction House i New York för att se när de kommer att ha ett nytt original Coolidge hundmålning till auktion.
Copyright © 2008 Melanie lätt

Titta på den här videon:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *