Låg Limit Pokerstrategi – spela Pocket Jacks


Det finns ett vanligt talesätt i poker: “Det finns tre sätt att spela pocket knektar, alla av dem fel”. Problemet med pocketknektar är att när det anses vara en av de bästa starthänderna, många spelare befinner sig förlora med dem oftare än att vinna.
Jacks är en bra hand, men är mycket känsliga för vilka kort falla. Det är lätt att få limmad mot pocketknektar och aggressivt spela dem till showdown, även när man klart slagen. Lika bra hand som det är, om ens en drottning faller på bordet, plötsligt någon med Q2o har en bättre hand. Men detta betyder inte bör du nödvändigtvis viker varje gång ett över faller.
Så vad är den bästa strategin då? Preflop, vill du inte att göra misstaget att bara ringa. Även om detta kan tyckas vara ett sätt att minimera dina förluster, tillåter inte höjning fler människor att komma in i potten, och knektar är en hand som vill så få människor som möjligt att se floppen. Ju fler människor i handen med dig, desto större chans att någon gör sin flush eller ställa, eller ha någon slår dig med ett par i ess, bara för att se att de hade A3 och skulle ha sannolikt vikas till en höjning preflop.
Spela uttagen aggressivt så länge de verkar vara den bästa handen. Men om ett över kommer, måste du vara försiktig. Om ett ess kommer och det finns mer än 2 eller 3 spelare kvar i, är chansen att någon har ett ess och det är bäst att ta och lägga sig. Men om, säg, kommer en drottning och det finns endast ett fåtal andra aktörer i med dig, backa på vadslagning och försöka se till showdown så billigt som möjligt. Om det vid något tillfälle finns det en hel del åtgärder som pågår, är det bäst att låta dina uttagen gå.

Relaterade video:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *