Lär dig spela poker


Att lära sig att spela poker är inte en svår uppgift, ges rätt handledning. Poker är ett kortspel som involverar spelarna satsar på sina egna kort. Det är en form av spel. Varje spelare tilldelas fem kort, och han måste använda dessa kort för att bilda en stark hand (kombination av kort). Det finns 10 möjliga händer, som anges från högsta till lägsta:
Royal Flush: Den består av en 10, knekt, dam, kung och ACE alla i samma färg. Det är oerhört svårt att få en royal flush. Du kanske vill lära sig att spela poker, men tänk på att få en royal flush är en sällsynt företeelse.
Straight Flush: Detta kräver 5 kort, i en sekvens, och alla tillhör samma färg. T.ex. en 2,3,4,5 och 6 av klubbar. Remember- 2,3, Ess, Kung, är drottningen en ogiltig straight flush.
Fyrtal: En fyrtal inträffar när spelaren har fyra kort av samma numeriska rangordning och ett extra kort. E.g.- en kung, kung, kung, kung och en två.
Full House: Den består av tre kort av samma värde och ett par. T.ex. Ace, ess, ess och ett par i sjuor. En hand är alltid bedömas först av dess tre-of-a-kind och efter att genom sina par.
Flush: En flush består av fem kort i samma färg. Den numeriska rang gör inte en skillnad. T.ex. – Ett ess, 3, 7, 9 och Jack hjärter.
Straight: Denna består av fem kort i en nummerföljd, oavsett färg. Även här sekvensen 2, 3, är Ess, Kung och drottning ogiltig.
Triss: Detta är en hand som har tre kort av samma värde och två extra kort. T.ex. En sju, sju, sju, och två andra kort.
Två par: Den består av två uppsättningar par och en annan extra kort.
Ett par: I händelse av att två spelare har ett enda par, spelaren med högre valör vinner.
Höga kort: Om inget av ovanstående händer bildas då spelaren med det högsta rankade kortet baserat på det numeriska värdet win.If du vill lära dig att spela poker, måste du veta att två är den lägsta och Ace är den högsta kort.
Detta är hur man kan lära sig att spela poker i ett nötskal!

Relaterade video:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *