Pokermarker och mer: The Roots of Poker


När pokermarker är på linjen och humöret på kasinon är hög, de flesta pokerspelare inte har tid att överväga hur exakt poker kom att bli. Sanningen är, rötter poker är mycket diskutabel. Det finns ingen bestämd register över där allt började, så låt oss ta en titt på några teorier.
I Kina
Vissa tror att poker rötter ligger i ett spel som uppfanns av kineserna före 969 e Kr Det året, kejsaren Mu-Tsung och hans hustru uppgift spelat “domino kort” på nyårsafton.
i Persien
Poker bär också en nära likhet med det persiska spelet som Nas, som utvecklades på 16-talet. Spelet spelas med 25 kort, som omfattade fem kostymer. Reglerna påminner om våra fem card stud.
I den 18: e århundradet, var spelet spelas med 36 kort (sexor ingick) om det fanns mer än fyra spelare. Varje spelare får fem kort; de återstående korten är oanvända. I den 19: e århundradet, spelarna satsar före utdelningen av korten och sedan vardera fem kort. Som tidigare nämnts, är det möjligt att poker är ett gytter av ett antal spel, anta olika funktioner från var och en. Varje senare spel lånade troligen aspekter av dem som kom före det, sudda ut gränserna mellan vilka spel är som, och där de alla fick sina inspirationskällor.

Om den video:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *