Stud Poker Regler


Stud Poker är ett av de mest populära formerna av poker som spelas både online och vid landbaserade kasinon. Det finns flera olika versioner av stötpoker, men de mest spelade versioner 7-card stud hi-lo, 7-Card Stud och 5-card stud. För att få en gedigen förståelse för dessa spel måste du först lära sig de grundläggande stud poker regler. Reglerna mellan dessa versioner av poker inte skiljer sig alltför mycket, men det finns tillräckligt många skillnader att motivera några förklaringar. Om du redan vet en version av poker då denna kunskap kommer att hjälpa dig förstå många andra versioner av spelet.
7-Card Stud Hi-Lo
Detta spel är nästan identisk med 7-card stud med undantag för några teknikaliteter. Satsningen sekvens är alla samma. Men det högsta kortet på bordet börjar satsningsrundan. Den största skillnaden mellan spelen är att spelarna med både högsta och lägsta händer i hi-lo kommer att dela potten. Detta sker endast om det finns en tillräckligt låg hand på bordet. För att en hand för att kvalificera sig för “lo” det måste innehålla 5 kort av åtta eller lägre, utan par. Om det inte finns ingen hand av detta slag sedan spelaren med den högsta handen vinner hela potten. Att ha en allmän grepp om stud poker regler hjälper dig att utveckla snabbt med den här versionen.
Nästa satsningsrunda fortsätter med spelare varje behandlas ett annat kort med framsidan upp. Detta mönster bär tills varje pokerspelare vid bordet (de som inte har lagt sina händer) har 4 kort – en framsidan nedåt och 4 uppåt.
Spelare bör alltid titta vilka kort är på bordet och vilka kort har vikts eftersom detta kommer att bidra till att eliminera de kort som de behöver. Detta tar lite koncentration, men är väl värt ansträngningen. Spelaren som vinner potten är spelaren med den bästa 5-korts pokerhand.
En av de bästa sakerna med poker är att det uppenbarligen har utvecklats över tiden. En av de bästa exemplen på detta är de stud poker regler de tydligt har anpassat som människor har försökt att lägga till variation och olika element till kortspel.

Titta på den här videon:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *